"Kunst haalt ons uit ons gepieker en brengt ons terug bij de essentie. Door van kunst te genieten en zelf te maken, komen we in ons lichaam en in het hier en nu te zitten. En dat is belangrijk voor de kwaliteit van ons leven."

Uit het boek "De kunst van het leven", Henk Smeijsters.


"Kies met je HART, je verstand is om keuzes te begrijpen, niet om te maken"

Het plezier van het maken! Geeft creatief geluk. Textiel met een Ziel / José Praat werkt vanuit het hart, geeft diverse workshops en werkt in opdracht. Intuïtieve insteek om de unieke creativiteit van ieder mens te laten spreken.


"Een beeld zegt meer dan woorden."

Over José

De rode draad is mijn creativiteit...

Het plezier van het maken, spelen met kleuren en materialen op vele verschillende manieren. Het plezier van "het doen" geef ik graag door in workshops. Ik laat me verassen door het unieke van ieder mens. Geen beeld is hetzelfde! Kijk ook op mijn andere site textielmeteenziel.nl

Achtergrond

Als docent beeldende vakken heb ik jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs.  Dit is een mooi vak, omdat het jongeren zelfvertrouwen en innerlijke rust geeft: het besef dat ze mogen zijn wie ze zijn. 

Door te observeren en vragen te stellen over een tekening zette ik hen aan tot verandering in hun werk: een nieuwe kijk op hun werk en daarmee een nieuwe kijk op hun fantasie en hun belevingswereld. Zo zetten zij een eerste stap naar het ingang zetten van veranderingen in hun leven.

Ik stem de opdrachten en materialen af op de persoon. Als docent ben ik opgeleid in vele disciplines, o.a. handvaardigheid, textiele werkvormen, tekenen en fashion. Daarnaast ben ik ook opgeleid tot Specialist Creatieve Communicatie en tot tekencoach.


Energetische ontwikkeling

Mijn sensitiviteit is, net als mijn creativiteit, altijd aanwezig geweest.

Gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid naar en verwondering over het "zijn" ben ik een doorgaande spirituele weg gaan bewandelen. Een reis die me onder andere bracht bij De helende reis, Reiki, Touch for Health, Tzolkin, Ki-energy, Aikido, Tai Chi, Engelen Energie, MIR-methode, Intuïtieve ontwikkeling, Aura healing, Tera Mai, Innerchild, Transactionele Analyse, Quantum Touch, Familie opstellingen, Spirituele healing en Mediumschap. Ook nu wandel ik nog verder.

Vanaf 2020 geef ik workshops voor meer "rust in hoofd en lichaam". In deze workshops leer  verschillende oefeningen die je door de dag heen tijdens je dagelijkse bezigheden kan toepassen. Zodat je meer rust in je hoofd en lichaam ervaart, ontspanning. Voor meer informatie neem gerust contact op.